FAQ – Så fungerar RE:Source Kompetens

Grunderna

Därför finns RE:Source Kompetens

Syftet är att göra det lättare att hitta rätt person till rätt projekt inom ramen för RE:Source, det strategiska innovationsprogrammet med målet att uppnå en hållbar materialanvändning där vi håller oss inom planetens gränser. För att nå det målet behövs nya tekniska metoder, affärsmodeller och processer.

RE:Source kompetens är en databas som samlar forskningskompetens och gör den tillgänglig för alla. Transparens är ett uttalat mål. I den andan publiceras återkommande uppdrag för dig som vill anmäla ett intresse för medverkan inom projekt med finansiering från RE:Source.

Men RE:Source kompetens kan även användas av andra aktörer. Den som lägger in sin profil på RE:Source Kompetens gör sig och sina kompetenser synliga för andra användare, utanför RE:Source liksom för allmänheten.

Du hittar samlad information om villkor och din integritet här.

Vilka ligger bakom?

RE:Source Kompetens är en del av strategiska innovationsprogrammet RE:Source.

RE:Source startade 2016 med visionen att Sverige ska bli världsledande på att minimera och nyttiggöra avfall. RE:Source är tänkt att vara en långsiktig satsning under tolv år. Programmet har finansiering från Vinnova, Formas och Energimyndigheten och leds av RISE Research Institutes of Sweden i samarbete med Chalmers Industriteknik, IVL Svenska Miljöinstitutet och Swerea.

 

Hur används mina personuppgifter?

Transparens är en av huvudtankarna bakom RE:Source Kompetens.

Uppgifterna du anger när du ansluter dig till RE:Source Kompetens är i huvudsak synliga utåt för alla besökare på https://kompetens-resource-sip.se – undantagen är användarnamnet och din e-postadress som bara kan ses av administratörer. Att du samtycker till detta är en förutsättning för att du ska kunna registrera dig.

Dina uppgifter sparas i ett dataregister som hanteras av RE:Sources programvärd RISE Research Institutes of Sweden.

Vill du radera dina personuppgifter är enklaste sättet att avsluta ditt konto: Gå till sidan Mitt konto och klicka på symbolen för soptunnan/papperskorgen. Du bekräftar raderingen av kontot genom att svara på en kontrollfråga.

Dina personuppgifter raderas därmed samtidigt både på externa webbplatsen och i admingränssnittet. Åtgärden går inte att ångra.

Fullständiga villkor och mer information om cookies och integritet hittar du här.

Skapa konto

Fyll i registreringsformuläret

För att skapa ett konto och bli medlem hos RE:Source Kompetens går du till sidan Registrera dig och fyller i dina uppgifter.

Följande uppgifter är obligatoriska:

 • Användarnamn – detta syns inte utåt
 • Förnamn
 • Efternamn
 • E-postadress (endast synlig för administratörer)
 • Lösenord – du väljer själv ditt lösenord, minst 8 tecken. Ditt lösenord måste innehålla minst en liten bokstav, en stor bokstav och en siffra.
 • Titel
 • Kompetenstaggning. Syftet med RE:Source kompetens är att kunna matcha kompetens och erfarenhet mot behov i RE:Sources och andra uppdragsgivares verksamhet och projekt. Därför vill vi veta vad du kan. Vi har valt en modell där du själv kan tagga en eller flera av dina kompetenser genom att klicka i rutan och välja i rullgardinslisten.
 • Godkänn villkoren. I och med EU:s Dataskyddsförordning GDPR, som gäller från 2018-05-25, är det viktigt att du som lämnar personuppgifter till RE:Source Kompetens är införstådd med vilka uppgifter som registreras, hur registrerade uppgifter används, och hur du kan bli struken ur registren. Läs villkoren innan du sätter kryss i rutan!

Frivillig uppgift för registrering:

 • Länken till din LinkedIn-profil.
Skicka och bekräfta registreringen

När du har fyllt i alla obligatoriska uppgifter klickar du i fältet Registrera.

Nu skickas ett bekräftelsemejl till den e-postadress du har angivit. Du klickar på länken i mejlet och kan sedan logga in och till exempel gå till din profilsida för att fortsätta fylla på med mer information om dig och dina kompetenser.

Får du inget bekräftelsemejl? Vi har tyvärr upptäckt att fördröjningen kan vara flera minuter. Verkar du ändå inte få mejl i din Inkorg rekommenderar vi att du kontrollerar din mapp för Skräppost där bekräftelsemejlet ibland hamnar. Kvarstår problemet kan du alltid vända dig till info@resource-sip.se.

Logga in och ut

När du är registrerad medlem kan du alltid gå till webbplatsens meny och Logga in.

När du är inloggad dyker ditt namn upp i menyn. I rullgardinslisten under namnet hittar du också Logga ut.

Glömt lösenord? Eller vill du ändra?

Har du glömt ditt lösenord går du till sidan Logga in och klickar Glömt lösenord och följer anvisningarna.

Är du inloggad men vill byta lösenord går du till sidan Återställ lösenord, anger ditt användarnamn eller din e-postadress och klickar Återställ mitt lösenord. Du kan också byta lösenord via sidan Mitt konto som du hittar i menyn, i rullgardinslisten under ditt namn.

Mitt konto

Sidan Mitt konto hittar du som är inloggad i rullgardinslisten under ditt namn i menyn. Här kan du göra följande:

 • Byta användarnamn, förnamn, efternamn eller e-postadress.
 • Ändra lösenord.
 • Göra inställningar för aviseringar.
 • Avsluta ditt konto.
Min profil

Vid registreringen fyllde du i en del obligatoriska uppgifter. På sidan Min profil kan du lägga in mer information om dig själv eller i övrigt redigera profilen.  Klicka på ditt namn i webbplatsens meny eller välj Min profil i rullgardinslisten under namnet så kommer du till din profilsida.

Du börjar redigeringen genom att klicka på kugghjulet och välja Redigera profil. Obs! När du är nöjd med dina ändringar glöm inte att skrolla längst ner på sidan och klicka Uppdatera.

Detta kan du redigera:

 • Byta bakgrundsbild – Klicka Ändra ditt omslagsfoto och ladda upp en annan bild.
 • Ladda upp en profilbild – klicka på kameran i det runda bildfältet för att ladda upp.
 • Redigera Förnamn* och Efternamn*.
 • Redigera fältet Titel* – här ryms max 100 tecken.
 • Lägga in länken till din LinkedIn-profil**.
 • Lägga in länken till din Twitter-sida.
 • Redigera din Kompetenstaggning*.
 • Skriva mer om dig själv i fältet Mer information – här ryms max 2 000 tecken.
 • Ange arbetsgivare i fältet Jobbar hos.
 • Ladda upp CV** – godkänt filformat är pdf.
 • Länka till en webbplats.
 • Ange språk du behärskar i rullgardinslisten i fältet Språk.

Klicka Uppdatera och ändringarna verkställs.

* Fält märkta med en asterisk är obligatoriska fält.

** Fält märkta med två asterisker är frivilliga men den dag du vill anmäla intresse för ett uppdrag (se detta avsnitt) vill vi att du endera har länkat till din – uppdaterade – LinkedIn-profil eller att du har laddat upp ett aktuellt CV.

Kom ihåg: Allt innehåll på sidan Min profil är synligt även för icke-medlemmar som besöker https://kompetens-resource-sip.se

Avsluta medlemskap

Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap vilket innebär att de uppgifter du har lämnat raderas. Enklaste sättet är att gå till sidan Mitt konto och klicka på symbolen för soptunnan/papperskorgen. Du bekräftar raderingen av kontot genom att svara på en kontrollfråga.

Dina personuppgifter raderas därmed samtidigt både på externa webbplatsen och i admingränssnittet.

Åtgärden går inte att ångra. Konton som raderas av misstag kan inte återskapas.

Däremot kan du vid ett senare tillfälle starta ett nytt medlemskap i RE:Source Kompetens.

Uppdrag – anmäl intresse

Här ser du uppdrag

Alla uppdrag finns samlade på  sidan Uppdrag. Aktuella uppdrag är normalt även synliga direkt på RE:Source Kompetens Startsida.

Ofta puffas också till dem från http://resource-sip.se.

Medlemskatalogen

Hitta medlemskatalogen

Klicka Medlemskatalog i webbplatsens meny. Här finns alla RE:Source Kompetens medlemmar samlade.

 • Senast anslutna medlemmar ligger överst.
 • Klickar du på den lilla pilen nedanför en medlems namn ser du lite mer information som Titel och LinkedIn-profil.
 • Klickar du på namnet eller någon av bilderna kommer du till medlemmens profilsida på RE:Source Kompetens.
 • Du kan också välja att skicka ett Meddelande direkt till medlemmen, max 1 000 tecken. Mer om denna funktion hittar du lite längre ner på sidan.

 

Sök medlemmar

Medlemskatalogen har också en funktion där du kan söka bland medlemmarna.

 • Sökord i fälten Förnamn, Efternamn, Arbetsgivare, Titel och Mer information är fritextsök som även söker på delar av ord. Ange sökord, klicka Sök.
 • Du kan sedan fortsätta att förfina sökningen genom att lägga till ännu ett sökord och klicka Sök.
 • Väljer du däremot Nollställ tas tidigare filtrering och sökord bort och du kan börja från början med en helt ny sökning.
 • Söker du på Kompetenstaggning väljer du en tagg du letar efter och klickar Sök. Resultatet blir att endast medlemmar som har taggat sig med det ordet filtreras ut.
Skicka meddelande

Från medlemskatalogen kan du skicka ett privat meddelande till en annan medlem genom att klicka Meddelande under personens namn.

 • Denna funktion är bara åtkomlig för inloggade medlemmar.
 • Maximal textlängd är 1 000 tecken.
 • Beroende på mottagarens inställningar skickas en webbavisering eller ett mejl som informerar om meddelandet. Systemet letar efter nya meddelanden var 30:e sekund.
 • Om en medlem inte har varit inloggad på 24 timmar – och alltså inte har sett någon avisering – skickas ett automatskapat mejl som informerar mottagaren om att det finns ett nytt meddelande.
 • Du hittar dina meddelandekonversationer genom att klicka i rutan Mina meddelanden under ditt namn i medlemskatalogen.
 • Bara mottagaren och avsändaren kan se ett skickat meddelande.

Aktuella inbjudningar

RE:Source söker demonstrationsledare!

RE:Source söker demonstrationsledare!

Vill du ta hållbara innovationer till marknaden? Då kan uppdraget som demonstrationsledare för RE:Source vara som klippt och skuret. Ansökan är öppen till 9 maj. RE:Source söker nu en demonstrationsledare med stark drivkraft och förmåga att få innovationer att...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This